In de afgelopen twee decennia heeft ons bedrijf verschillende fases doorlopen. Het begon echter allemaal met de Amerikaan Houck. Hij ontwikkelde in 1966 een systeem voor het reinigen van hout. Deze methode sloeg dermate aan, dat Houck besloot zijn formule ook in andere landen te introduceren. Een van de landen waar hij neerstreek was Nederland; Weijers Houtreinigers was geboren. In de jaren daarna maakte we een sterke groei door; steeds meer mensen wilden hun oude meubels op laten knappen. We kregen hierdoor al snel naamsbekendheid.

In het begin richtte we ons op het reinigen en ontlakken van antieke meubels. Toen bleek dat er niet alleen vraag was naar reiniging maar ook naar opknapbeurten, zijn we een winkel gestart met alles voor antieke meubels. We verkopen sloten, scharnieren en beslag, maar ook beits, was en onderhoudsmiddelen zijn hier verkrijgbaar.

Omdat er nogal wat meubels bij ons werden afgeleverd met boktor en houtwormschade, werd ook de bestrijding hiervan ter hand genomen. Hierin werd veel ervaring opgedaan, naast opleidingen, en tegenwoordig hebben we dan ook een gespecialiseerde afdeling voor ongediertebestrijding. Voor vele particulieren en bedrijven hebben we de laatste jaren uitkomst gebracht in het voorkomen en het bestrijden van alle ongedierte. Voor huiseigenaren, woningbouwverenigingen, gemeenten en horeca staan onze specialisten klaar met raad en daad. Op verantwoorde wijze worden de plaagdieren bestreden met gelegaliseerde en milieuvriendelijke middelen.

Zoals het specialisme ongediertebestrijding uiteindelijk uit het repareren van meubels ontstond, zo groeide het reinigen en ontlakken van meubels uit naar het chemisch ontlakken van metalen. We zijn dan ook zeer actief in het ontlakken van bijvoorbeeld oude auto's, motoren, fietsen enz. Maar ook producten die bij de lakkerijen verkeerd zijn gelakt kunnen bij ons terecht om zorgvuldig ontlakt te worden, zodat ze weer van een nieuwe lak- of coating kunnen worden voorzien.

Heeft u vragen, of wilt een advies opmaat? Neemt u dan contact met ons op. 

Wij helpen u graag!

© 2012 - 2022 WEIJERS MEUBEL- EN BOUWBESLAG | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel